Autolak is geen gewone verf

Wanneer u in het bezit bent van een auto en daarmee tegen bijvoorbeeld een paaltje rijdt, dan zal de auto op het raakvlak beschadigen. Daarmee wilt u natuurlijk niet mee blijven rondrijden. Wanneer u toevallig nog een potje verf heeft staan, die dezelfde kleur heeft als de kleur van uw auto, dan kunt u die er niet voor gebruiken. U zou de auto nog meer beschadigen. Om beschadigingen weg te laten werken, moet u naar een gespecialiseerd autoschadeherstelbedrijf gaan. Zij gebruiken daar de juiste verfsoort die overeenkomt met uw autolak. Door gebruik te maken van een computer kan bij een autoschadeherstelbedrijf, met een speciaal mengsysteem, exact dezelfde kleur verf worden verkregen als die van uw auto. De computer geeft precies aan wat de hoeveelheden van de verschillende stoffen moeten zijn om de juiste verf te krijgen. Het krijgen van de juiste verfsoort gebeurt helemaal automatisch. U kunt als u uw auto zelf wilt spuiten de juiste verf online bestellen bij 123autolakken.nl. De autolak die u online bij 123autolakken.nl kunt bestellen is ook uv-lichtbestendig waardoor verkleuring en verwering van de verf tot een minimum wordt beperkt. Als bindmiddel wordt voor het vervaardigen van een autolak acrylaat gebruikt. Omdat iedere auto een eigen kleurcode auto heeft, moet u die bij de bestelling bij 123autolakken.nl doorgeven. De kleurcode auto kunt u vinden in het onderhoudsplanboekje of V.I.N. plaatje van uw auto. Wanneer u schade aan uw auto heeft, dan is het verstandig om bij de bestellening van de autolak een afbeelding van de schade mee te sturen. Bij 123autolakken.nl kunt u via een contactformulier de juiste gegevens invullen die nodig zijn om producten te bestellen. Daarop moet u bijvoorbeeld het chassisnummer weergeven.

Het glanzen van de autolak

Bij oudere auto’s treedt verkleuring van de autolak op. De oudere autolak werd samengesteld uit twee componenten. Ook zullen de oudere autolakken eerder de neiging hebben om dof te worden en soms zelfs verkleuren. De grote boosdoener daarvoor is het zonlicht. Bij oudere auto’s zal door steenslag ook gemakkelijker beschadigingen optreden. Het is bij oudere auto’s zeer belangrijk dat de lakschade direct wordt hersteld. Doet u dat niet, dan zullen er snel roestplekken ontstaan en die wilt u voorkomen.

Een auto lakstift gebruiken

Voor kleine beschadigingen kunt u een lakstift gebruiken. De lakstift, die u kunt bestellen, moet exact dezelfde kleur hebben als die van uw auto. Met een lakstift kunt u de kleine kratertjes, die in de lak zijn ontstaan door de steenslag, gemakkelijk opvullen met de juiste verfsoort. Ook krassen kunt u met een goede lakstift wegwerken. U moet daarbij wel goed de juiste handelingen uitvoeren. Wanneer de autolak droog en uitgehard is, kunt u het polijsten. Daarna zal uw auto er weer als nieuw uitzien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.