Het gebruik van veilige hefbruggen

Hefbruggen voor een garage

In iedere garage worden meerdere soorten hefbruggen gebruikt. Zo ook de 2 koloms hefbrug. Hij bestaat uit 2 kolommen die vooral in de garage wordt gebruikt. Automotive bedrijven zijn zowel werkzaam in de productie als in de verkoop van auto’s. In de werkplaats wordt gebruikt gemaakt van een 2 koloms hefbrug. Een hefbrug in de garage maakt het in de praktijk mogelijk om verschillende werkzaamheden te verrichten zoals carrosseriewerkzaamheden, remmen vervangen of de uitlaat repareren en dergelijke.

Ongelukken voorkomen met een hefbrug

Het is van groot belang dat een 2 koloms hefbrug voldoet aan alle veiligheidseisen die eraan gesteld worden. Wanneer dat niet het geval zou zijn, dan is de kans groot dat er ongelukken kunnen gebeuren. De 2 koloms hefbruggen die in de praktijk worden gebruikt, moeten voorzien zijn van het veiligheidskeurmerk. Voor de veiligheid is een 2 koloms hefbrug voorzien van een elektromagnetische heftafelvergrendeling, draagarmbeveiliging en voetbeveiliging. Het is belangrijk dat een 2 koloms hefbrug niet zakt tijdens de werkzaamheden. Dat zou voor gevaarlijke situaties kunnen zorgen.

Het gebruik van een 4 koloms hefbrug

Ook worden in veel garages 4 koloms hefbruggen gebruikt. Voor het veilig werken met een hefbrug is een 4 koloms hefbrug ideaal. Een 4 koloms hefbrug is gemakkelijk wanneer er banden of remmen moeten worden verwisseld of een voertuig moet worden uitgelijnd. Een 4 koloms hefbrug is zeer geschikt voor het uitvoeren van een APK-keuring en andere snelle inspecties. Hij is voorzien van alle noodzakelijke beveiligingsmiddelen.

Leen v/d Berg werkplaatsuitrustingen

Wanneer u een werkplaatsuitrusting nodig heeft voor uw garage, dan kunt u daarvoor Leen van den Berg werkplaatsuitrustingen v.o.f. benaderen. Het is een bedrijf dat in Driebergen is gevestigd. Dat is gemakkelijk om het land te kunnen bedienen van apparatuur, omdat het in ongeveer het midden van Nederland ligt. Een v.o.f. is een rechtsvorm waarin meerdere partners samen verantwoordelijk zijn voor de bedrijfsvoering, een gemeenschappelijke bedrijfsnaam en gezamenlijke aansprakelijkheid hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.