Tips om te besparen op het onderhoud van jouw auto

Tips om te besparen op het onderhoud van jouw auto

Een auto in je bezit hebben is zeker niet goedkoop. Om het toch wat gemakkelijker te maken heb ik een aantal tips op een rijtje gezet zodat je wat goedkoper uitkomt in het onderhoud van jouw auto. We rijden gemiddeld 13.000 kilometer per jaar met de auto dus tijdig onderhoud is zeker gewenst. Dit kan echter flink duur uitvallen! Neem snel de volgende tips door om wat goedkoper uit te zijn in het onderhoud van jouw auto.

Tip 1: Check zelf onderdelen

Het is niet heel erg moeilijk om zelf onderdelen van de auto te controleren. Hierbij kun je denken aan bandenspanning, bandenprofiel, verlichting, koelvloeistof, oliepeil, trekhaakaansluiting, ruitenvloeistof of de ruitenwissers. Een aantal van deze dingen zijn zelf ook heel makkelijk aan te vullen of te vervangen. Dat scheelt weer kosten bij de garage! Kleine beschadigingen in de lak kun je ook gemakkelijk zelf oplossen. Artikelen hiervoor kun je vinden bij 123autolakken.nl!

Tip 2: Gebruik gereviseerde onderdelen

Vooral voor oudere auto’s is het aan te raden om gereviseerde onderdelen te gebruiken. Sommige garages staan er om bekend dat ze altijd al gereviseerde onderdelen gebruiken. Als je altijd naar een garage gaat waarvan je niet weet of ze gereviseerde onderdelen gebruiken, is het aan te raden om dat eens na te vragen. Misschien hebben ze wel van dit soort onderdelen en willen ze die gebruiken bij jouw auto! Voor het reviseren van de versnellingsbak die al in de auto zit kun je heel goed terecht bij Automatic Gear.

Tip 3: Kies de garage bewust

Je kan altijd ervoor kiezen om de auto naar een andere garage te brengen als hij voor onderhoud moet. Kies de garage bewust! De ene garage is duurder dan de ander dus hier valt mogelijk nog wat op te besparen. Autodealers zijn eigenlijk altijd wel duurder dan een specialist of een Bovag-garage!

Moet er onderhand al zoveel onderhoud aan de auto gebeuren dat je beter een nieuwe auto kunt aanschaffen? Ook hier valt geld op te besparen! Kijk eens bij Ferdy Snijders of Neggers Auto’s! Wil je je oude auto weer kwijt? Dan kun je die verkopen aan Autodemontage Kanaaldijk. Indien je niet in staat bent om de auto weg te brengen, kun je deze laten ophalen door dit demontage bedrijf. Je krijgt hier altijd een goede prijs voor je auto!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.