Tips voor het behalen van je autotheorie

Tips voor het behalen van je autotheorie

Het behalen van je autotheorie is niet de meest gemakkelijke klus. In 2014 was er een 28-jarige vrouw in Londen die maar liefst 110 keer gezakt was voor haar autotheorie examen! Zo vaak zakken is best een duur grapje. Dat kun jij absoluut beter, en dan al helemaal met deze tips. Lees ze zorgvuldig door en ga dan hard aan de slag, voor je het weet heb je je autotheorie examen gewoon gehaald!

Tip 1: Leer goed!

Het klinkt enorm voor de hand liggend, maar veel cursisten vergissen zich hier flink in. Het is echt belangrijk om de theorie goed te kennen! Als je het theorieboek hebt gekocht en deze een aantal keer goed doorleest, ben je al een heel eind op weg! Reserveer je examen ook op tijd. Op deze manier heb je een stok achter de deur om écht te leren!

Tip 2: Begin ruim op tijd

Als je op woensdag je theorie examen hebt, kun je beter niet op dinsdag pas beginnen met leren. Dan ben je echt veel te laat. Begin gelijk met het leren van de theorie zodra je weet dat je gaat beginnen met lessen, dan weet je zeker dat je goed voorbereid bent.

Tip 3: Oefen tijdens je rijlessen

Je instructeur zit niet voor niets naast je tijdens je rijlessen. Je kunt hem of haar vragen of je overhoord kan worden tijdens het rijden. Als je instructeur een situatie ziet tijdens je rijles die ook wel eens in het theorie examen terug kan komen, laat hem er dan een vraag over stellen waar jij antwoord op moet geven. Zo weet je wat je al goed kent en wat je nog beter moet leren!

Tip 4: Leer van je fouten

Heb je het theorie examen al eens gedaan of krijg je regelmatig vragen van jouw instructeur? Onthoud goed wat je fout hebt beantwoord! Op deze manier kun je gericht de stof nog eens doornemen. Dan heb je het de volgende keer sowieso goed!

Heb je je theorie examen gehaald en ga je nu richting je praktijk examen? Misschien wil je gelijk na het behalen van je rijbewijs al wel een auto kopen! Dat kun je doen bij Ferdy Snijders of bij Neggers Auto’s. Bij deze bedrijven kun je voor niet al te hoge prijzen hele mooie auto’s vinden! Veel succes met je theorie examen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.