Voertuigvolgsysteem voor uw wagenpark

Wat is een Voertuigvolgsysteem? Het is een systeem waarmee de locatie van een auto achterhaald kan worden wanneer de auto gestolen is. Het verschil met een alarmsysteem is dat het voertuigvolgsysteem pas actief wordt wanneer de auto daadwerkelijk gestolen is. Een voertuigvolgsysteem wordt gekoppeld aan de startonderbreker of aan het alarmsysteem met hellingshoekdetectie. Wanneer het voertuig wordt gestolen, gaat er automatisch een melding naar de meldkamer en is de auto vanaf dat moment te lokaliseren.

Wat zijn de voordelen van een voertuigvolgsysteem?

Er zitten veel voordelen in het gebruik van een voertuigvolgsysteem. Niet alleen is een dergelijk systeem handig wanneer uw auto wordt gestolen. Zo kan u alle reisbewegingen van uw wagenpark eenvoudig in de gaten houden. Zo heeft u inzicht op de locatie van uw wagen op ieder moment van de dag. Zo voorkomt u tankpas fraude van uw werkgevers doordat u precies weet hoeveel brandstof zij verbruiken. Door het inzicht op het brandstofverbruik kunt u de rijstijl van uw werknemer bijsturen. Daarnaast kan u snel en makkelijk de btw terug vragen voor uw gehele wagenpark. De voordelen op een rij:

  • Rittenregistratie gebeurd automatisch
  • Makkelijk en snel de btw terug vragen
  • Besparen op brandstofkosten
  • Voorkom tankpas fraude
  • Bij diefstal te traceren

Verschillende soorten alarmklasse

Klasse 1: Autoalarm met startonderbreker, voorkomt dat de auto kan wegrijden zonder dat de sleutel in het contact zit.
Klasse 2: Autoalarm met inbraakdetectie, deuren, motorkap en de kofferklep zijn extra beveiligd. Zo ontstaat er een schel geluid en gaan de knipperlichten aan wanneer er een poging tot inbraak is.
Klasse 3: Autoalarm met Hellingdetectie, deze gaat af wanneer de hellingshoek van een auto verandert. Zo ontstaat er een schel geluid en gaan de knipperlichten aan wanneer uw auto bijvoorbeeld op een platte wagen wordt geladen.
Klasse 4: autoalarm met beperkte voertuigvolgsystemen, heeft een start onderbreker, inbraakdetectie en een hellingdetectie in combinatie meet een voertuigvolgsysteem.
Klasse 5: Autoalarm met uitgebreide voertuigvolgsystemen, heeft een start onderbreker, inbraakdetectie en een hellingdetectie in combinatie meet een voertuigvolgsysteem.

Verschil alarmklasse 4 & klasse 5 voertuigvolgsystemen

Begin 2002 bestaat het SCM-keurmerk. Sloten met het keurmerk moeten voldoen aan strenge eisen om garantie te kunnen geven op de beste beveiliging van uw wagen park. Het certificaat deelt de beveiliging op in meerdere klassen. Een klasse 4 of 5 is altijd een combinatie van klasse 1, 2 of 3 met een voertuigvolgsysteem. Het verschil tussen 4 & 5 zit hem in de installatie. Een klasse 5 systeem wordt bij het afgaan van het alarm geactiveerd. Een klasse 4 pas na diefstalmelding of dankzij een bewegingssensor. Een dergelijk systeem kan worden aangeschaft bij: My GPS Tracker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.